Czarny lakier znacznie podnosi wartość auta na rynku wtórnym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Hunter, można przejść z numerem do innej sieci :P i mieć jeszcze niższe rachunki ja mam w erze i konsultanta który mi pomaga aby mieć jak najwięcej minut a rachunki małe koniec off topicowania

zapraszam do Krościenka info w strefie klubu
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Jak wynika z najnowszych danych firmy EurotaxGlass’s monitorującej brytyjski rynek wtórny, wartość auta prestiżowej marki może być większa nawet o 500 funtów, o ile wóz jest koloru czarnego.

Na cenę jednorocznych modeli klasy premium, które mają na liczniku 12 tys. mil, istotny wpływ ma m.in. kolor lakieru. Najbardziej cenione przez klientów w Wielkiej Brytanii okazują się auta czarne, które na rynku wtórnym osiągają wartość nawet do 500 funtów większą niż porównywalny egzemplarz w innym kolorze.

W przypadku kolorów zielony lub czerwony metalik cena auta może być niższa do 1 750 funtów. Najgorzej wygląda natomiast sytuacja właścicieli wozów w kolorze białym, którzy liczyć się muszą z tym, że przy sprzedaży swojego auta dostaną dodatkowo nawet do 2 500 funtów mniej.

[samar.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Babka_Kiepska
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 315

No to kurna jestem 2500 funciaków w plecy ... :diabelski_usmiech :lol: Czyli przy sprzedaży zwiększam wartość zalewając bak do pełna. :wink:
      O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

Pracuję...